Az adatkezelő és az adatvédelmi tisztviselő

Hivatkozás másolása

6 X 6 Taxi Kft., a továbbiakban: "6x6 Taxi" vagy "mi", székhely: 1116 Budapest, Kondorosi út 2/a., e-mail: info@6x6taxi.hu. A 6x6 Taxi adatvédelmi tisztviselőt nevezett ki, akinek az elérhetősége: szell.jeno@qualimade.hu

Adatkezelési célok és a jogalap

Hivatkozás másolása

A weboldal üzemeltetésével összefüggésben az alábbi célokból kezelhetjük a személyes adataidat:

  • Azért, hogy válaszolni tudjunk a kérdéseidre vagy kezelni tudjuk a kérelmeidet, igényeidet vagy az esetleges panaszaidat, és ezzel összefüggésben azonosítani tudjunk ("Ügyfélszolgálat"). Ezt a jogos érdekünk, illetve esetlegesen a kapcsolódó jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme céljából tehetjük meg.
  • Azért, hogy működtessük a weboldalunkat, és elemezzük annak használatát. ("Elemzés"). Ezt az önkéntes hozzájárulásoddal tehetjük meg. 
  • Amennyiben ezt kéred, azért, hogy értesítünk e-mail és telefonhívás útján a taxis regisztráció lehetőségéről és feltételeiről ("Értesítés"). Értesíteni az önkéntes hozzájárulásod alapján tudunk.

A személyes adatok megadása önkéntes, azonban azok megadása hiányában lehetséges, hogy nem tudjuk a megkeresést, illetve igényedet kezelni, Elemzést végezni vagy Értesítést küldeni.

Az adattovábbítás címzettjei

Hivatkozás másolása

Az adataidat az Európai Unió területén belül és azon kívül működő szolgáltatóinkkal és együttműködő partnereinkkel oszthatjuk meg, akik a tevékenységünk során segítenek bennünket. Ehhez megfelelő garanciákat vezettünk be, és megőrizzük az adataid biztonságát.

A Téged megillető jogok

Hivatkozás másolása

Bármikor TILTAKOZHATSZ a személyes adataid közvetlen üzletszerzés céljából történő kezelése ellen. Ezt meghaladóan bármikor ingyenesen leiratkozhatsz, illetve a megadott hozzájárulásod bármikor visszavonhatod a kiegészítő tájékoztatásban foglaltaknak megfelelően. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson a

lapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Kiegészítő tájékoztatás

Hivatkozás másolása

További információért olvasd el alább a Teljes Adatkezelési Tájékoztatónkat, (v1.00, dátum: 2020.12.16)

A birdie.eu weboldal teljes Adatkezelési Tájékoztatója

Hivatkozás másolása

V1.00, Dátum: 2020.12.16

Ki az adatkezelő és az adatvédelmi tisztviselő

Hivatkozás másolása

A személyes adataid kezelője a 6 X 6 Taxi Kft.; a továbbiakban: „6x6 Taxi” vagy „mi”, székhelyünk: 1116 Budapest, Kondorosi út 2/a., e-mail: info@6x6taxi.hu. A 6x6 Taxi adatvédelmi tisztviselőt nevezett ki, akinek az elérhetősége: szell.jeno@qualimade.hu

Melyek az adatkezelés céljai?

Hivatkozás másolása

A weboldal üzemeltetésével összefüggésben az alábbi célokból kezelhetjük a személyes adataidat:

  • Azért, hogy válaszolni tudjunk a kérdéseidre vagy kezelni tudjuk a kérelmeidet, igényeidet vagy az esetleges panaszaidat, és ezzel összefüggésben azonosítani tudjunk („Ügyfélszolgálat”). Ezt a jogos érdekünk, illetve esetlegesen a kapcsolódó jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme céljából tehetjük meg.
  • Azért, hogy működtessük a weboldalunkat, és elemezzük annak használatát. Ezzel kapcsolatosan a weboldalunkon tett legutóbbi látogatásaiddal kapcsolatos adatokat megőrizzük, értékeljük és elemezzük, hogy hogyan böngésztél a weboldalunk különböző részei között, és hogy megértsük, hogyan használják az emberek a weboldalunkat, és ezáltal még praktikusabbá tegyük a használatát, továbbá, hogy ezen adatokat a marketing kampányaink sikerességével kapcsolatos statisztikai elemzésekhez és hirdetési célközönség építéséhez használjuk fel („Elemzés”). Ezt az önkéntes hozzájárulásoddal tehetjük meg.
  • Amennyiben ezt kéred, azért, hogy értesítünk e-mail és telefonhívás útján a taxis regisztráció lehetőségéről és feltételeiről („Értesítés”). Értesíteni az önkéntes hozzájárulásod alapján tudunk.

A személyes adatok megadása önkéntes, azonban azok megadása hiányában lehetséges, hogy nem tudjuk a megkeresést, illetve igényedet kezelni, Elemzést végezni vagy Értesítést küldeni.

Milyen személyes adatokat kezelünk?

Hivatkozás másolása

A fent meghatározottak miatt az alábbi személyes adataidat kezeljük:

Ügyfélszolgálat

Hivatkozás másolása
  • az azonosításod céljából a nevedet
  • kapcsolattartás céljából az elérhetőségedet
  • az érdeklődés tárgyának leírását, panasz vagy igény tartalmát.

Értesítés küldése céljából kezeljük

Hivatkozás másolása
  • az azonosításod céljából a nevedet;
  • az általad megadott és megerősített e-mail címet és telefonszámot;
  • a kezelt adatok minőségének biztosítása céljából a hozzájárulásod megadásának vagy visszavonásának időpontját.

Elemzés céljából

Hivatkozás másolása

Elemzés céljából a weboldal használatával és a webes interakciókkal kapcsolatos adatokat (webhelyforgalom forrása, az emberek által használt eszközök és egyéb demográfiai jellemzők (életkor, nem), amely elemzési adatok számunkra anonim módon állnak csak rendelkezésre.

A személyes adatok megadása önkéntes, azonban azok megadásának hiányában lehetséges, hogy nem tudjuk a megkeresést, illetve igényedet kezelni, Elemzést végezni vagy Értesítést küldeni.

Mi az adatkezelés jogalapja?

Hivatkozás másolása

A személyes adataidat az alábbiakban meghatározott jogalapon kezeljük:

Ügyfélszolgálati célból a személyes adatok kezelésének jogalapja a jogos érdek jogalap (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679. sz. Rendelete („Általános Adatvédelmi Rendelet”) 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján) mivel elsőbbségi jogos érdekünk fűződik utasaink, ügyfeleink és kapcsolattartóik megkeresései és igényei rendezéséhez, valamint a szolgáltatásunkat érintő panaszok kezeléséhez. Utasaink ésszerű módon számolhatnak vele, hogy a 6x6 Taxi részére megküldött kérdéseik megválaszolása, igények rendezése és kezelése szükségessé teszi a személyes adataik kezelését.

Értesítések és Elemzések esetében a 6x6 Taxi adatkezelésének jogalapja a hozzájárulásod, amelyet az Értesítésre való feliratkozásod, illetve az Elemzési tevékenységhez való hozzájárulásod alkalmával adsz meg az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján. A hozzájárulásod megadása önkéntes. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonást megelőző adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulásodat úgy vonhatod vissza, ha leiratkozási szándékodat jelzed az Értesítésre való feliratkozásodat megerősítő üzenetünkben jelzett elérhetőségeken, vagy az ott megadott leiratkozási linkre kattintással.

Mi az adatkezelés időtartama?

Hivatkozás másolása
  • Ügyfélszolgálati célból kezelt személyes adatokat legfeljebb 5 évig (a polgári jogi elévülés időtartamáig) őrizzük meg.
  • Értesítés céljából az adataidat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük és az adatokat a Veled való utolsó kapcsolatfelvételt követő 30 napon belül töröljük, kivéve, ha taxis regisztrációt nyújtasz be.
  • Elemzési célból adatokat legfeljebb 2 évig kezelünk, melyről bővebb tájékoztatást a 

Ki fér hozzá az adatokhoz?

Hivatkozás másolása

A személyes adataidhoz a szükséges ismeret elve alapján az alábbi szolgáltatóink, az alábbi tevékenységükkel kapcsolatban férnek hozzá:

  • Adatfeldolgozó neve: Insomnia Solutions Kft. (Székhelye: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 18.; Tevékenysége: Hoszting, e-mail küldés, támogatás)
  • Adatfeldolgozó neve: Trust-IT Kft. (Székhelye: 1203 Budapest, Közműhelytelep utca 28/A; Tevékenysége: Hoszting)
  • Adatfeldolgozó neve: Crystal Clear Solution Kft. (Székhelye: 2600 Vác, Zrínyi utca 13. B. ép. III. em. 7.; Tevékenysége: Támogatás)

A 6x6 Taxi a Google Ireland (Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Írország) elemzési technológiáját alkalmazza az elemzési adatok gyűjtésével kapcsolatosan. A Google és a 6x6 Taxi közötti megállapodás elemeit a következő oldal tartalmazza: https://support.google.com/analytics/answer/9012600?hl=hu

A 6x6 Taxi a Facebook Ireland (4 Grand Canal Square, Dublin Dublin 2, Írország, továbbiakban Facebook) az birdie.eu weboldalon képpont útján elemzési technológiáját alkalmazza, melynek a tekintetében a 6x6 Taxi és a Facebook a személyes adatok közös kezelőjének minősül. A Facebook és a 6x6 Taxi közötti megállapodás elemeit a következő oldal tartalmazza: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum.

Ezen adatkezelésekkel és az ott alkalmazott eszközök leírásával kapcsolatosan lásd a Cookie Tájékoztatónkat.

Nemzetközi adattovábbítás

Hivatkozás másolása

A személyes adataidat a magyar adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük, és az adatokat továbbítjuk az Európai Gazdasági Térségen („EGT”) belül, valamint az EGT-n kívül, az Amerikai Egyesült Államokba. Ha a személyes adataidat az EGT-n kívülre továbbítjuk, a jogszabályi kötelezettségeinknek eleget téve megfelelő intézkedésekkel biztosítjuk, hogy a személyes adataid a megfelelő védelemben részesüljenek, függetlenül az adattovábbítás címzettjének országától. Ilyen intézkedés lehet az EU Bizottság adatvédelmi megfelelőséget megállapító határozata vagy például olyan szerződéses kötelezettségvállalás megkövetelése és beszerzése minden, a személyes adataidhoz hozzáféréssel rendelkező harmadik személytől, amely biztosítja, hogy a személyes adataid legalább olyan szintű védelemben részesülnek, mint amilyenben az EGT-n belül részesülnek. Az EGT-n kívülre továbbított személyes adatok vonatkozásában, kérésre átadjuk az általunk biztosított garanciák másolatát, vagy ha további információkra van szükséged ezen intézkedésekkel kapcsolatban, akkor keress fel minket a info@6x6taxi.hu e-mail címen. A Google Ireland (Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Írország) elemzési technológiája az elemzési célú személyes adatokat továbbíthatja az Amerikai Egyesült Államokba. Ezzel kapcsolatban bővebb információt itt érsz el: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Milyen jogok illetnek meg és milyen jogorvoslati lehetőségeid vannak?

Hivatkozás másolása

Az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően jogosult vagy: (i) a személyes adataidhoz hozzáférést kérni; (ii) a személyes adataid helyesbítését kérni; (iii) a személyes adataid törlését kérni; (iv) a személyes adataid kezelésének korlátozását kérni; (v) az adathordozhatóság biztosítását kérni; (vi) tiltakozni a személyes adataid kezelése ellen (ideértve a profilalkotás ellen történő tiltakozást, valamint az automatikus döntéshozatallal összefüggő egyéb jogokat). Így Téged az alábbi jogok illetnek meg:

(i) Hozzáféréshez való jog

Hivatkozás másolása

Jogosult vagy arra, hogy visszajelzést kapjál tőlünk arról, hogy kezeljük-e a személyes adataidat, és ha igen, akkor jogosult vagy arra, hogy a személyes adataidhoz hozzáférést kapjál. A hozzáférési jog többek között kiterjed a következő információkra is: az adatkezelés célja, a kezelt személyes adatok kategóriái, azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közöltük vagy közölni fogjuk. Másolatot kérhetsz a kezelt személyes adataidról. További másolatok kérése esetén az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthatunk fel.

(ii) Helyesbítéshez való jog

Hivatkozás másolása

Kérésedre helyesbítjük az rád vonatkozó, pontatlan személyes adatokat. Az adatkezelés céljának függvényében kérheted a hiányos személyes adatok kiegészítését, ideértve azok kiegészítő nyilatkozat útján történő kiegészítését is.

(iii) Törléshez való jog (elfeledtetéshez való jog)

Hivatkozás másolása

Kérheted, hogy töröljük a rád vonatkozó személyes adatokat, és kötelesek lehetünk arra, hogy az ilyen személyes adatokat töröljük.

(iv) Az adatkezelés korlátozásához való jog

Hivatkozás másolása

Kérésedre korlátozzuk személyes adataid kezelését. Ilyen esetben megjelöljük adataidat, és azokat kizárólag csak meghatározott célokból kezelhetjük.

(v) Az adathordozhatósághoz való jog

Hivatkozás másolása

Kérheted a rád vonatkozó, a tőled kapott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapd tőlünk, továbbá ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbíthatod anélkül, hogy ezt mi akadályoznánk.

(vi) Tiltakozáshoz való jog

Hivatkozás másolása

Bármikor tiltakozhatsz a személyes adataid közvetlen üzletszerzés céljából történő kezelése ellen. Amennyiben ezt a jogodat gyakorlod, akkor a személyes adataidat nem kezeljük tovább közvetlen üzletszerzés céljából és további üzeneteket sem küldünk. Ezen jogod gyakorlása költségekkel nem jár számodra.


A jogaid feltételezett megsértése esetére panasszal fordulhatsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11., telefon: +36-1-391-1400, telefax: +36-1-391-1410, e-mail: ügyfelszolgalat@naih.hu).

A jogaidat úgy tudod gyakorolni, ha közvetlenül kapcsolatba lépsz velünk akár postai úton a 6x6 Taxi címén, vagy a info@6x6taxi.hu e-mail címen vagy akár a Neked küldött, az Értesítés kérésedet megerősítő üzenetünkben jelzett elérhetőségeken.

birdie.eu weboldal süti tájékoztató

Hivatkozás másolása

V1.00 Dátum: 2020.12.16

Sütik és helyi tárolók

Hivatkozás másolása

A ‘süti’ egy információkat tartalmazó olyan kis szöveges fájl, amelynek a tárolása az Ön számítógépén vagy mobil eszközén történik. A sütiket kizárólag technikai célokra használjuk, illetve arra, hogy lehetővé tegyük az Ön számára a weboldal használatát. Ezt a későbbiekben arra lehet felhasználni, hogy a weboldalt a felhasználó választásai és érdeklődése alapján testre szabja. A süti egy közkeletű típusa a „munkamenet süti”. A munkamenet sütiket nem mentjük le, hanem a weboldal bezárásakor, illetve kilépéskor töröljük. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miként működnek a sütik, kérjük, látogasson el a következő oldalra: www.allaboutcookies.org.

Böngészője és mobileszköze beállításainak megváltoztatásával tudja korlátozni vagy zárolni a sütiket. Böngészőjén keresztül a korábban tárolt sütiket is törölni lehet. További információkat böngészőjének vagy mobileszközének támogatási oldalain találhat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a weboldalunk bizonyos területei és funkciói igénylik a sütiket, és a sütik törlése vagy elutasítása esetén elképzelhető, hogy nem működnek megfelelően.

A böngészője által támogatott helyi adattárolókat is alkalmazunk (local storage és Munkamenet storage) abból a célból, hogy a weboldal működéséhez szükséges adatokat az Ön eszközén tároljuk. Ilyen adatok például a weboldal nyelvi beállítása, az Ön által kiválasztott megjelenítési stílus vagy az, hogy Ön megismerte a süti tájékoztatónkat.

Alapvető sütik: A weboldal működéséhez feltétlenül szükséges sütik vagy beállítások: ezek nélkül a weboldal egyáltalán nem vagy nem rendeltetésének megfelelően működik, ezen sütik szükségesek a weboldal futtatásához vagy, hogy megjegyezze az Ön által a weboldalon elvégzett beállításokat. Ezen sütik csak olyan műveletekre vonatkozhatnak, mint például a nyelv, szöveg mérete és az adatvédelmi preferenciák beállítása. Ezeket a sütiket nem lehet kikapcsolni, és a beállításuk rendszerint az Ön weboldalon tett engedélyei alapján történik meg. Amennyiben ezeket a sütiket Ön felhasználóként blokkolja, a weboldal nem működik megfelelően. Az alapvető sütiket a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja alapján, illetőleg az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése alapján a szolgáltatás nyújtása céljából kezeljük. Az általunk használt alapvető sütik az alábbiak:

Jelenleg nem használunk ilyen sütiket az oldalunkon.

Teljesítmény sütik: A böngészővel kapcsolatos magatartásának nyomon követésére használjuk azért, hogy segítse információnk és szolgáltatásaink fejlesztését és hogy megértsük azt, hogy hogyan használják a weboldalunkat. A teljesítmény sütiket a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján, illetőleg az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (4) bekezdése alapján az Ön hozzájárulása alapján kezeljük. Ön a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Jelenleg nem használunk ilyen sütiket az oldalunkon.

Harmadik felek sütijei: A más forrásokból származó weboldalon beágyazott tartalom használja őket. Harmadik felek sütijeit a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján, illetőleg az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (4) bekezdése alapján az Ön hozzájárulása alapján kezeljük. Ön a hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Jelenleg nem használunk ilyen sütiket az oldalunkon.

Ha nem szeretné elfogadni a sütiket, akkor megváltoztathatja böngészőjének, vagy készülékének beállításait úgy, hogy az automatikusan elutasítsa a sütik tárolását, vagy pedig tájékoztassa Önt akkor, amikor egy weboldal sütiket kíván tárolni az Ön számítógépén vagy mobileszközén. Webes böngészőjén beállításain keresztül a korábban tárolt sütik is törölhetők. További információkat webes böngészője vagy mobileszköze támogató oldalain találhat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy e weboldal bizonyos területei és funkciói igénylik a sütiket és ezen sütik törlése vagy elutasítása esetén esetleg nem működnek.

A jelen oldalon használt sütikkel kapcsolatos további információk végett, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot itt: info@6x6taxi.hu